Lapte Spumabianca pentru cafea

Lapte Spumabianca pentru cafea

Cu 3,2% grasime, laptele Spumabianca este ideal pentru crema de lapte densa, fina si catifelata, cu o consistenta deosebita.

Laptele nu contine aditivi si nici organisme modificate genetic.

Sterilizat prin ulta-pasteurizare, nu necesita fierbere, se poate depozita la rece inainte de deschidere. Temperatura ideala pentru prepararea cremei de lapte  este de 4°C, de aceea este bine sa pastrezi laptele in frigider. Laptele este potrivit pentru toate espressoarele echipate cu frother (mecanism de producere a cremei spuma de lapte)  si excelent pentru retete reusite de cappucino, espresso macchiato, mocaccino, caffe latte si altele.

 

Toate retetele de cafea incep cu un espresso scurt si cu laptele potrivit. Consistenta placuta, ferma a spumei de lapte este data de continutul proteic ridicat. La Fantana a selectat cel mai bun lapte care desavarseste retetele de cafea. Poti astfel prepara espresso macchiato, cappuccino, caffe latte, ciocolata calda si altele. Ce reteta faci astazi?


CAFFE LATTE

Ingrediente

  • 30 ml. espresso
  • 150 ml. lapte pentru cafea

 Mod de preparare

  • Spumeaza laptele la frother-ul espressor-ului
  • Toarna intreaga cantitate de lapte spumat direct peste espresso
  • Adauga zahar dupa gust

CAPPUCCINO

Ingrediente

  • 30 ml. espresso 
  • 120-150 ml. lapte pentru cafea

Mod de preparare

  • Spumeaza laptele la frother-ul espressor-ului, pana devine crema
  • Toarna peste espresso crema de lapte
  • Adauga zahar dupa gust

 

CIOCOLATA

Ingrediente

  • 125 ml. lapte 
  • 1 plic de pudra de bautura calda cu aroma de ciocolata 

Mod de preparare

  • Omogenizeaza 125 ml. lapte cu pudra de ciocolata 
  • Pune continutul sub presiunea steamerului pana fierbe laptele
  • Toarna compozitia in ceasca de cappuccino sau intr-un pahar inalt
  • Adauga zahar dupa gust

ESPRESSO MACCHIATO

Ingrediente

  • 30 ml. espresso 
  • 3 lingurite de spuma de lapte

Mod de preparare

  • Spumeaza laptele la frother-ul espressor-ului
  • Adauga spuma de lapte direct peste espresso
  • Adauga zahar dupa gust